latinica  ћирилица
29/02/2024 |  15:15 ⇒ 16:55 | Аутор: РТРС

Светосавска награда вјетар у леђа бањалучким професорима Предрагу Тошићу и Сретку Маркуљевићу (ВИДЕО)

Бањалучки кувар и професор у Угоститељско-трговинско-туристичкој школи у Бањалуци Предраг Тошић, ове године нашао се међу добитницима престижне Светосавске награде.
Светосавска награда - Фото: РТРС
Светосавска наградаФото: РТРС

Захваљујући томе што је за кратко вријеме постао један од најпризнатијих и најуваженијих кувара града на Врбасу, овај успјешни професор тренутно је на докторским студијима у Новом Саду.

Љубав, рад са дјецом, али и само њему знане методе којима привлачи пажњу ученика којима свакодневно предаје, поставили су га међу најомиљеније професоре предаваче међу колегама.

"Једини начин опстанка и останка на правом путу васпитања и образовања ученика, јесте перманентно усавршавање и праћење савремених трендова васпитно-образовног рада" је мото Сретка Маркуљевића, магистра разредне наставе у Основној школи "Доситеј Обрадовић" у Бањалуци.

Његово залагање и истицање у раду са ученицима уврстило га је као лауреата овогодишње Светосавске награде. Похађао је бројне курсеве и обуке и учествовао на бројним научним скуповима. Аутор је десетак научних и стручних радова.

Током професионалне каријере дао је значајан допринос у унапређењу васпитно-образовног рада у школама Републике Српске. Тренутно обавља и функцију предсједника Друштва учитеља бањалучке регије.

Светосавска награда, како каже представља му додатни вјетар у леђа, јер је у вишедецнијском раду у основним школама несумљиво оставио неизбрисив траг.

Причу о Тошићу и Маркуљевићу погледајте у видео-прилогу: