latinica  ћирилица
29/02/2024 |  16:30 ⇒ 19:53 | Аутор: РТРС

Градоначелник Бањалуке и скупштинска већина све се теже усаглашавају (ВИДЕО)

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић и градска скупштинска већина предвођена СНСД-ом све теже се усаглашавају. О актуелним темама у Бањалуци, проблемима и неслагањима на релацији градоначелник - Скупштина града, градоначелник види ријешење у петицијама и протестима.
Градска управа Бањалука - Фото: РТРС
Градска управа БањалукаФото: РТРС

Градоначелник Драшко Станивуковић оптужио је скупштинску већину за селективни избор тачака и опструкцију расправа о цијенама јавног превоза, субвенцијама за приватне вртиће и најавио је петиције и протесте јер не види други начин за ријешавање ових проблема.

- Мислим да је дошло време да више хиљада грађана потпише ове петиције и испред комитета СНСД ћемо организовати протесте и позвати народ да се тамо окупља, не једном, већ више пута - рекао је Становуковић.

Предсједник Скупштине, Љубо Нинковић наглашава да СНСД и коалициони партнери нису против напретка града, али не желе да учествују у малверзацијама градоначелника и да су њихови приједлози да се субвенције за вртиће изједначе, а превоз у Бањалуци буде бесплатан за све.

Сљедећа Скупштина града Бањалука биће одржана у току сљедеће седмице гдје би се требало и да се разматрају и између осталог и ове тачке ако их прије тога усвоји колегијум.