latinica  ћирилица
29/02/2024 |  17:05 ⇒ 17:06 | Аутор: СРНА

Драгојевић: Полицајци због бијега педофила привремено удаљени са посла

За два судска полицајца, због одговорности у случају бијега осуђеног педофила Ивице Мишковића, изречена је дисциплинска мјера престанак радног односа, након чега они могу да уложе жалбу, рекао је директор Судске полиције Републике Српске Жељко Драгојевић.
Жељко Драгојевић - Фото: РТРС
Жељко ДрагојевићФото: РТРС

Драгојевић је појаснио је да ће, уколико полицајци у року од осам дана искористе право жалбе, онда коначан суд донијети другосптепена дисциплинска комисија.

- И тек је онда рјешење правоснажно. Другостепена комисија може преиначити, ублажити, поништити или утврдити рјешење о прекиду радног односа - рекао је Драгојевић за Срну.

Он је додао да је овакав епилог очекиван, будући да полицајци нису предузели потребне мјере.

Ивица Мишковић је 7. новембра прошле године побјегао након што му је изречена неправоснажна пресуда од четири године затвора због обљубе тада деветогодишње дјевојчице.

Досадашња истрага је показала да Мишковић након пресуде није био везан лисицама, те да су га судски полицајци без надзора оставили у канцеларији, што је он искористио и искочио кроз прозор. У томе је покушала да га спријечи судска полицајка, која је стајала на улазу у суд, али није успјела.