latinica  ћирилица
29/02/2024 |  19:09 ⇒ 19:09 | Аутор: СРНА

Теслић: СНСД, СПС, Уједињена Српска, ДЕМОС и СП о избору кандидата за начелника

У Теслићу је вечерас одржан састанак руководства локалних политичких партија СПС-а, СНСД-а, ДЕМОС-а, Уједињене Српске и СП-а с циљем коалиционог дјеловања и избора заједничког кандидата за начелника општине на локалним изборима, како би, како су истакли, ову локалну заједницу учинили јединственом и унаприједили сарадњу са Владом Републике Српске.
Састанак странака у Теслићу - Фото: СРНА
Састанак странака у ТеслићуФото: СРНА

Састанак је одржан у теслићком Одбору СПС-а, чији је предсједник Драгутин Шкребић рекао новинарима да је ова странка на изборној конференцији 23. децембра изабрала свог члана Славена Јелића као кандидата за начелника општине и сматра да је он прихватљив за друге политичке субјекте.

- Очекујемо да ове друге партије подрже нашег кандидата јер је ријеч о младом човјеку, менаџеру економисти који већ ради у органима управе, веома добро ради са невладиним сектором и сарађује са Владом Републике Српске - истакао је Шкребић.

Он је рекао да је вечерас одржан други састанак са руководством СНСД-а, који је проширен са представницима ДЕМОС-а, Уједињене Српске и СП-а, и најавио наставак преговора како би био одабран најприхватљивији кандидат за начелника ове општине.

Предсједник теслићког Одбора СНСД-а Радислав Ђурић рекао је да ова странка има свог кандидата за начелника општине и да су овакви састанци добар начин да се прошири коалиција на добробит Теслића, како би ова општина почела да сарађује са Владом Републике Српске и реализује неопходне развојне пројекте.

- Заједнички ћемо одлучити који је то најбољи кандидат за начелника општине - навео је Ђурић.