latinica  ћирилица
29/02/2024 |  22:54 ⇒ 22:54 | Аутор: СРНА

Вишковић: СНСД ће у Брчком бити одлучујућа политичка опција у октобру

Потпредсједник СНСД-а Радован Вишковић рекао је вечерас да ће СНСД бити одлучујућа политичка опција у Брчко дистрику на предстојећим локалним изборима, те да очекује већи број посланика у Скупштини дистрикта након локалних избора у октобру.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

- СНСД у Брчком има више од 4.000 чланова. Кад би само наши чланови гласали за нашу странку, ми можемо да остваримо исти број посланика у Скупштини који имамо и данас. Очекујем да ћемо ми тај број повећати већ од октобра - рекао је Вишковић новинарима на обиљежавању 25 година од оснивања Општинског одбора СНСД-а у Брчком.

Он је истакао да Дистрикт подједнако припада и Републици Српској и Федрацији БиХ, те да грађани најбоље препознају учећешће СНСД-а у развоју, напретку и стабилности Брчког.

- Српска свим становницима Дистрикта испоручује електричну енергију по знатно повољнијој цијени од оне коју је понудила електропрвреда ФБиХ чиме је Дистрикту учињена уштеда од неколико десетина милиона КМ. Република Српска наставиће да пружа подршку Дистрикту - рекао је Вишковић.

Вишковић је подсјетио да 55 одсто чланова странке чине жене, те да је то једина странка која је имала и има жене на највећим фиункцијама и да жене сигурно могу успјешно да воде и доносе разумније одлуке у тешким ситуацијама него мушкарци.

- Ако је жена стуб породице, онда може да буде и стуб странке, општине, града и државе и на томе ће СНСД наставити да гради своју политику - поручио је Вишковић.