latinica  ћирилица
01/03/2024 |  09:11 ⇒ 10:07 | Аутор: РТРС

Тактичка вјежба на подручју Бочца - Обука роњења у зимским условима на брзим ријекама (ФОТО)

Обука роњења у зимским условима на брзим ријекама изводи се у рејону језера Бочац, општина Мркоњић Град у периоду од 25. фебруара до 3. марта 2024. године.
"Обука роњења у зимским условима на брзим ријекама" - Фото: РТРС
"Обука роњења у зимским условима на брзим ријекама"Фото: РТРС

Ова тактичка вјежба реализује се у складу са договореном међународном сарадњом МУП-а Републике Српске и МУП-а Републике Србије, а у циљу подизања нивоа оперативности тимова ронилаца САЈ-а МУП-а Републике Српске и САЈ-а и Ронилачке јединице Жандармерије МУП-а Републике Србије.

На основу програма наведене обуке 29. фебруара у времену од 11 до 15 часова припадници САЈ-а МУП- а Републике Српске, Тим ронилаца, у сарадњи са Хеликоптерском јединицом САЈ-а МУП-а Републике Српске и са припадницима Тима ронилаца САЈ-а и Ронилачке јединице Жандармерије МУП-а Републике Србије у рејону језера Бочац, општина Мркоњић Град реализовали су тактичко-показну вјежбу "Рјешавање кризне ситуације на пловном објекту".

Тактичка вјежба (Фото: Уступљена фотографија)

Вјежба се састојала у искрцавању ронилаца из хеликоптера у лету на водену површину језера, ватреном подршком снајперско-осматрачког пара из хеликоптера и нападом интервентног тима са моторним чамцима на пловни објекат.

Тактичка вјежба (Фото: Уступљена фотографија)