latinica  ћирилица
01/03/2024 |  14:28 | Аутор: СРНА

Више од 8.000 нових корисника ТАГ уређаја

Током велике акције "Узми ТАГ, прођи брже", број корисника услуге електронске наплате путарине на ауто-путевима у Републици Српској порастао је за више од 8.000, а вршилац дужности директора предузећа "Аутопутеви Републике Српске" Недељко Ћорић најавио је даљу модернизацију система наплате.
Ауто-пут - Фото: РТРС
Ауто-путФото: РТРС

Попуст од 60 одсто на редовну цијену ТАГ-а изазвао је велико интересовање грађана који су од 25. децембра прошле до 29. фебруара ове године уређај плаћали само 16 КМ, те је у том периоду продано 8.146 уређаја.

Ћорић је подсјетио да ТАГ уређај омогућава бржи, једноставнији и јефтинији начин проласка кроз наплатне станице, јер корисник нема потребу да стаје да би платио путарину за пређену дионицу ауто-пута.

- Захваљујући ТАГ уређају корисници пролазе кроз траке намијењене за електронску наплату путарине, те тиме избјегавају повремене застоје и гужве на наплатним станицама. Уз то, корисници остварују и попуст у износу од 15 одсто при свакој допуни корисничких рачуна - истакао је Ћорић.

Он је додао да услугу електронске наплате путарине тренутно користи око 25 одсто корисника, а намјера је да тај проценат у наредном периоду буде и већи.

- У плану је увођење нових начина бесконтантног плаћања путарине, све у циљу што безбједнијег и бржег протока саобраћаја на самим наплатним мјестима, без задржавања и стварања гужви, посебно у данима викенда, током празника и сезоне годишњих одмора - поручио је Ћорић.

Према његовим ријечима, предузеће "Аутопутеви" ће и у наредном периоду, модернизацијом система наплате путарине, омогућити низ нових услуга и погодности, које ће знатно олакшати њихово путовање до одредишта.