latinica  ћирилица
01/03/2024 |  14:48 ⇒ 15:39 | Аутор: РТРС

Ердоган отворио Дипломатски форум у Анталији; Обратио се и Лавров (ФОТО)

Предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоган рекао је отварајући трећи Дипломатски форум у Анталији да је ово највећи скуп који окупља лидере држава и влада на једном мјесту, те додао да је размјена информација и идеја кључна у тренуцима када се политика на глобалном нивоу суочава с бројним изазовима. На фоуму се обратио и руски министар спољних послова Сергеј Лавров.
Анталија - економски форум -
Анталија - економски форум

Лавров је рекао да су сви принципи ишчезли када је ријеч о свјетској економији и за катастрофално стање оптужио Запад.

- Запад је прекршио договор о Украјини, склопљен са предсједником Русије Владимиром Путином. Чланице НАТО савеза то вријеме искористили су да војно ојачају Украјину - истакао је Лавров.

Када је ријеч о поруци из Бијеле куће да неће слати трупе у Украјину, Лавров је рекао да не треба апсолутно бити сигуран да су се САД дистанцирале од става француског предсједника Емануела Макрона, који не искључује слање трупа у Украјину.

Пренос форума можете да пратите ОВДЈЕ.

Почео је Дипломатски форум у Анталији (АДФ) који се одржава од 1. до 3. марта 2024. године, под покровитељством предсједника Републике Турске, Реџепа Тајипа Ердогана, а на иницијативу Министарства спољних послова Републике Турске.