latinica  ћирилица
02/03/2024 |  07:56 ⇒ 08:18 | Аутор: СРНА

Без проблема у саобраћају, опрез због магле у котлинама

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по претежно сувим и мјестимично мокрим коловозима, а у котлинама и вишим предјелима магла смањује видљивост, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Магла - Фото: илустрација
МаглаФото: илустрација

На дионицама у усјецима неопходан је опрез због могућих одрона.

Ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на коридору "Пет це" од моста Руданка до тунела Путниково брдо два измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Руданка-Добој.

Због радова на путном правцу Рача-Бијељина у рејону Балатуна, саобраћа се успорено, једном траком. На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња.

До 12. маја ради извођења бушачко-минерских радова биће привремено обустављен саобраћај на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице између 7.00 и 16.00 часова два пута по пет-седам минута.

Ради извођења радова бушења и минирања на каменолому "Грапска-Костајница" у мјесту Костајница, град Добој, биће привремено обустављен саобраћај на дионици регионалног пута Добој-Модрича, у мјесту Костајница до 29. марта.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћај се одвија једном траком, а регулише га привремено постављена сигнализација. На мосту је забрањен саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 12 тона.

Због реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум/Шћепан Поље/, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због рехабилитације магистралног пута Градишка-Нова Топола-Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола, измијењен је режим у одвијању саобраћаја. Режим у саобраћају измијењен је из због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 30 тона на надвожњаку број 238 на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника.

На Мосту краља Александра у општини Рудо забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на час.

Због рушења тунелске цијеви, тунел број 58, од понедјељка, 4. марта, биће забрањено одвијање саобраћаја за сва возила на дијелу магистралног пута Добро Поље-Миљевина. До 29. марта мјештани Калиновика ће користити регионални пут према Фочи: Добро Поље-Јажићи и Јажићи-Јелашица-Миљевина, док ће остала путничка и теретна возила до 12 тона бити преусмјеравана на магистралне путеве Фоча-Устиколина-Гребак-Загор-Делијаш-Трново.

На регионалном путу Разбој–Руданка, на локацији превој Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

Због активираних клизишта једном траком наизмјенично саобраћа се на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље-Подновље, због оштећења коловоза.

На дионици Кључ-Сански Мост због радова на мосту на улазу у Сански Мост, код Воденог парка, саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазницу.

У току су радови и на магистралним путевима: Груде-Витина, Чевљановићи-Нишићи, а на мјестима извођења радова саобраћа се наизмјенично, једном траком.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.