latinica  ћирилица
02/03/2024 |  19:15 ⇒ 21:54 | Аутор: РТРС

"Вучји дани на Озрену": Вукови уочени, не и одстријељени (ВИДЕО)

Око 1.000 ловаца из свих крајева Српске, Србије, Црне Горе, Словеније и Хрватске, учествовало је на 23. манифестацији "Вучији дани на Озрену". Вукове су лоцирали, били надомак трофеја, али нису имали ловачке среће.
"Вучји дани на Озрену" - Фото: СРНА
"Вучји дани на Озрену"Фото: СРНА

Вукови на Озрену умакли су са нишана искусних ловаца. Иако је ведро вријеме ишло у прилог ловцима, вук их је надмудрио, па је њих 1.000 остало без најзначајнијег трофеја. Пет вукова је уочено, али не и одстријељено.

Сваке године у хајку на вука долази и све већи број ловаца из иностраства. Од укупно 17.000 хектара ловне површине на Озрену, ловци су ловили на 9.200. Уочено је пет вукова, а бројност би требала бити за двије јединке мања.

"Вучији дани на Озрену" су ловно-туристичка манифестација која представља бренд овог краја. Замјеник градоначелника Добоја Славко Ковачевић рекао је да је ова манифестација значајан туристички потенцијал града.

Предсједник Ловачког савеза Републике Српске Саво Минић похвалио је овогодишњу ловно-туристичку манифестацију за коју је рекао да је била успјешна са организационог, безбједносног и домаћинског аспекта.

Минић је навео да Ловачки савез Републике Српске подржава овакве манифестације, што га уједно чини и чуваром природе, те се бави узгојем и заштитом дивљачи.

Манифестација је за 23 године окупила више хиљада ловаца који су одстријелили 11 вукова.