latinica  ћирилица
03/03/2024 |  08:56 ⇒ 13:33 | Аутор: РТРС

Додик: Српска битан саговорник о политичким процесима у региону и свијету

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је данас да су на Дипломатском форуму у Анталији вођени успјешни разговори са великим бројем значајних политичара, што доказује да је Српска препозната као битан саговорник о политичким процесима у регији, али и у свијету.
Цвијановић, Додик и Лавров  (Foto:instagram.com) -
Цвијановић, Додик и Лавров (Foto:instagram.com)

- Наши саговорници разумију позицију Српске и имају разумијевање за наш став да смо за европски пут, али да се јасно види уставна структура БиХ, која је састављена од Српске и Федерације БиХ - објавио је Додик на Инстаграму.

Додик је напменуо да руководство Републике Српске није спремно да се креће европским путевима, а да при томе буде смањена снага Српске.

      View this post on Instagram

A post shared by Милорад Додик (@mdodik.official)

- У Анталији смо разговарали са турским предсједником Реџепом Тајипом Ердоганом, министром спољних послова Руске Федерације Сергејем Лавровом, мађарским премијером Виктором Орбаном и министром спољних послова Мађарске Петером Сијартом. Разговарали смо и с министром иностраних послова Словачке Јурајом Бланаром, као и са специјалним представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком - подсјетио је Додик.

У Анталији се данас завршава Дипломатски форум, који је почео у петак, 1. марта.