latinica  ћирилица
03/03/2024 |  09:01 ⇒ 13:33 | Аутор: РТРС

Мазалица: Република Српска се опредијелила за трендове мултиполарности (ВИДЕО)

Република Српска се опредијелила за трендове мултиполарности, рекао је Срђан Мазалица, посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске и замјеник предсједника Одбора за европске интеграције и европску сарадњу, гостујући у нашем Јутањем програму.
Срђан Мазалица - Фото: РТРС
Срђан МазалицаФото: РТРС

- Велика је ствар за малу Републику Српску да у дипломатском рангу имају састанке за значајним лидерима и факторима на свјетској сцени - коментарисао је Мазалица недавне посјете представника Српске Русији, Бјелорусији, те Турској.

Он напомиње да се Српска добро позиционирала на свјетској сцени.

- Ми се опиремо глобалистичкој идеологији која има све више утицаја на све земље ЕУ. Опредијелили смо се за велике савезнике попут Русије и Кине, те земље имају право вета у Савјету безбједности УН. И не само те двије земље, ту су и Турска, Мађарска, Словачка... које се такође опиру том глобалистичком таласу - поручио је Мазалица.

Мазалица је коментарисао и недавно обраћање предсједника Србије Александра Вучића, у којем је нагласио да се од њега тражи да се дистанцира од Републике Српске.

- Вучић покушава да ублажи све те притиске који су на леђима Србије, али он сигурно активно помаже Републику Српску - рекао је Мазалица. 

Дотакао се и преговора са ХДЗ-ом и странкама "Тројке" о придруживању ЕУ.

- Мислим да Бошњацима није циљ улазак у Европску унију - додао је Мазалица.