latinica  ћирилица
04/03/2024 |  11:15 ⇒ 21:33 | Аутор: ТАНЈУГ

Сњежна мећава захватила запад САД-а (ВИДЕО)

Жестока мећава захватила је запад Сједињених Америчких држава, односно државе Калифорнију и Неваду гдје је хиљаде домаћинстава остало без струје.
Сњежна мећава у Калифорнији (Фото: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN) -
Сњежна мећава у Калифорнији (Фото: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN)

Снажна мећава погодила је планине Сијера Невада, што је довело до затварања дијела аутопута у сјеверном дијелу америчке савезне државе Калифорније, затварања скијалишта и нестанка струје у хиљаде домова.

Удари вјетра достигли су брзину већу од 160 километара по часу, а на снази је упозорење од лавина на подручју централног дијела Сијера Неваде и језера Тахо које ће трајати до вечерас.

Власти Калифорније затвориле су у петак дио аутопута између Риноа и Сакрамента у дужини од 160 километара због сњежних наноса, јаког вјетра и слабе видљивости.

Метеоролози Националне метеоролошке службе прогнозирали су више од три метра снијега на вишим надморским висинама на сјеверу Калифорније, пренио је АП.

Метеоролози су најавили да ће до краја данашњег дана висина сњежног покривача износити од 1,5 до 3,6 метара на надморским висинама изнад 1.500 метара. Ниже надморске висине погодила је обилна киша.

Олуја је почела да се шири у региону у четвртак.