latinica  ћирилица
04/03/2024 |  11:39 ⇒ 11:40 | Аутор: СРНА

Вуковић: Једва чекамо да филм "За данас толико" види и публика у Српској

Глумица Ивана Вуковић, која је на протеклом Међународном филмском фестивалу у Београду - ФЕСТ, добила награду за најбољу женску улогу у филму "За данас толико", који је подржао и Аудио-визуелни центар Републике Српске, рекла је да једва чека да ово остварење погледа и публика у Српској.
Аудио визуелни центар - Фото: Facebook
Аудио визуелни центарФото: Facebook

Вуковићева је навела да су сцене филма снимане у Новом Граду.

- На премијери филма били су нам пријатељи са којима смо радили у Новом Граду и који су нам помогли да нам у том граду буде бескрајно лепо и забавно. Једва чекамо да публика ван Београда и Србије, односно у региону, види ово остварење и бићемо срећни да га делимо са свима - рекла је Вуковићева и додала да филм тек треба да иде у дистрибуцију.

Она је истакла да јој награда значи много, поготово што ју је добила за улогу у остварењу које је за њу посебно, јер је то већ други филм који ради са редитељом Марком Ђорђевићем и глумцем Филипом Ђурићем.

- Како је редитељ Марко Ђорђевић рекао ово је наш филм о нежности и филм у име нежности, филм о љубави - рекла је Вуковићева.

Она је навела да јој награде много значе, али да овај филм није питање појединачног, већ нечега што је филмска екипа подијелила заједно.

Вуковићева је подсјетила да је београдска премијера филма одржана 1. марта, у оквиру ФЕСТ-а и да је екипа ових дана преплављена емоцијама.

- Људи имају потребу да деле себе са нама кроз утиске о филму. То је најлепша ствар и највећа победа - навела је Вуковићева за Срну.

Ивани Вуковић је на ФЕСТ-у припала награда за најбољу женску улогу, док је Политикина награда "Милутин Чолић" за најбољи српски филм припала редитељу Марку Ђорђевићу.

У филму играју Филип Ђурић, Ивана Вуковић, Никола Ракочевић, те регионална и међународна звијезда Горан Богдан и други.

Филм "За данас толико" је настао под окриљем продуцентске куће "Алтертисе", а у копродукцији са кућама "СинеРент", "Дигитал гоблен медија" и "Стиглиц продакшн". У питању је копродукција Србије и Републике Српске.

Настанак филма подржали су Министарство културе Србије, Филмски центар Србије, Аудио-визуелни центар Републике Српске и град Нови Сад.

Филм је продуцирао Милош Пушић, док су копродуценти Ивица Видановић и Ђорђе Врањеш, а Стефан Јевђенијевић је извршни продуцент.