latinica  ћирилица
04/03/2024 |  11:51 ⇒ 13:32 | Аутор: sputniknews.com

Вучић се састао са листом "Ивица Дачић - премијер Србије", СПС спреман за сарадњу са СНС-ом

Предсједник Србије Александар Вучић започео је данашње консултације о кандидату за предсједника Владе Србије, разговором са представницима листе "Ивица Дачић - премијер Србије".
Вучић са Дачићем (Фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ) -
Вучић са Дачићем (Фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ)

Носилац листе "Ивица Дачић - премијер Србије" Ивица Дачић изјавио је данас да је та листа спремна за наставак сарадње са Српском напредном странком и предсједником Србије Александром Вучићем, као и да ће у наредним недјељама уследити конституисање свих државних органа.

- Ми смо већ више пута говорили, а и данас поновили да смо поносни на све добре резултате које смо заједно остварили од 2012. године и да сматрамо да је за развој и будућност Србије од виталног значаја да сачувамо политичку стабилност јер је то предуслов за одбрану државног националног интереса, али и да остваримо циљеве развоја - рекао је Дачић послије разговора код Вучића у оквиру консултација о мандатару за састав нове Владе.

Додао је да се у Београду види да ако нема политичке стабилности, много времена ће одлазити на ствари које имају споредан значај.

Дачић је навео да их је председник упознао са актуелном политичком ситуацијом, али и спољнополитичким аспектима, притисцима на Србију, економским питањима и питањима даљег развоја.

- Разговор који потврђује оно што смо претходних мјесеци говорили, а то је да смо обострано заинтересовани за даљи наставак наше сарадње - рекао је Дачић.

Након консултација са представницима листе "Ивица Дачић - премијер Србије" из прес службе је најављено да ће бити одржане и консултације са представницима листе "Александар Вучић - Србија не сме да стане".