latinica  ћирилица
04/03/2024 |  12:40 | Аутор: СРНА

Пуцар: Саслушање радника СИПА-е непотребно - Лукић радио према закону

На наредном рочишту пред Судом БиХ у сриједу, 6. марта, против вршиоца дужности директора Службеног гласника Милоша Лукића непотребно је саслушавање инспектора Агенције за истраге и заштиту који су изузимали документацију из Службеног гласника, изјавио је Лукићев адвокат Миљкан Пуцар.
Миљкан Пуцар - Фото: РТРС
Миљкан ПуцарФото: РТРС

Пуцар је рекао да ће они бити саслушавани на околности радњи које су предузели, иако ту ништа није спорно.

- Сматрамо да је непотребно саслушавање тих људи и прављење трошкова на том плану и да се из Бањалуке доводе у Сарајево, а да не знамо зашто. Међутим, надлежни суд је удовољио том захтјеву - рекао је Пуцар.

Он је додао да су ти људи радили свој посао на начин да су послали захтјев Службеном гласнику, који им је доставио сву документацију, а они издали потврду у вези с тим.

- Неспорна је документација коју су изузели из Службеног гласника. То је све оно што је Народна скупштина усвојила, а предсједник потписао указ, односно рјешење о именовању вршиоца дужности, уз оставку и разрјешење ранијег вршиоца дужности. То је сва документација која уопште није спорна. И то је све Додик радио у складу са Уставом, а Лукић по закону и службеној дужности", рекао је Пуцар.

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора "Службеног гласника" Милоша Лукића због непоштовања одлука Кристијана Шмита.

Суд БиХ раније је одлучио да суђење Лукићу буде настављено у сриједу, 6. марта, у исто вријеме када и предсједнику Додику.

Адвокат Горан Бубић изјавио је данас Срни да очекује на том рочишту поновно припајање поступка против Лукића поступку који се води против Додика, имајући у виду да их је 17. јануара раздвојио судија Суда БиХ Мирсад Стрика, који је водио овај процес прије него што је предмет додијељен судији Сени Узуновић.