latinica  ћирилица
04/03/2024 |  13:14 ⇒ 17:07 | Аутор: sputniknews.com

Лавров: Реакција Берлина много говори; Њемачка негира припрему за рат

Министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров изјавио је да недостатак забринутости међу њемачким политичарима због разговора официра Бундесвера о нападу на Русију "много говори".
Сергеј Лавров (Фото: EPA-EFE/TURKISH PRESIDENTIAL PRESS OFFICE) -
Сергеј Лавров (Фото: EPA-EFE/TURKISH PRESIDENTIAL PRESS OFFICE)

- Интересантна је реакција њемачких политичара од којих су неки забринути да је дошло до цурења на мрежама које обезбјеђују заштиту разговора. Односно, сама чињеница припреме њемачког оружја, њемачких стручњака који ће одржавати то оружје, напад на Руску Федерацију, укључујући Кримски мост, складишта са муницијом, као и на који начин они то разматрају, не чуди. То много говори - рекао је Лавров током говора на Свјетском фестивалу младих.

Њемачка негира припрему за рат

Истовремено, портпарол њемачке Владе Волфганг Бихнер изјавио је да њемачка Влада негира да пресретнути разговор високо рангираних официра током кога се разматра могућност напада на Кримски мост, свједочи о припреми Њемачке за рат.

- Апсолутно је јасно да су овакве тврдње да овај разговор наводно доказује да се Њемачка припрема за рат против Русије апсурдна, одвратна руска пропаганда - изјавио је на брифингу портпарол Владе Волфганг Бихнер.

У саопштењу се додаје да тренутно није познато да ли постоје други случајеви пресретања разговора њемачких официра.

Бихнер је такође додао да њемачка Влада планира да са партнерима размотри ситуацију поводом пресретнутог разговора њемачких официра, као и да је увјерен да ће бити разјашњења сва отворена питања.