latinica  ћирилица
04/03/2024 |  14:05 ⇒ 19:29 | Аутор: РТРС

Одлука Уставног суда неће довести до раста цијена електричне енергије за потрошаче

Одлука Уставног суда Републике Српске неће довести до повећања цијена електричне енергије за потрошаче у Српској, речено је на данашњем састанку представника Регулаторне комисије за енергетику, предсједника Српске Милорада Додика, премијера Радована Вишковића, директора Електропривреде Луке Петровића и ресорног министра Петра Ђокића.
Састанак о цијени електричне енергије - Фото: Уступљена фотографија
Састанак о цијени електричне енергијеФото: Уступљена фотографија

Том приликом је усаглашено да ће Регулаторна комисија за енергетику донијети рјешење којим ће се прилагодити одлуци Уставног суда о тарифама за обрачун електричне енергије, објављено је профилу Владе на друштвеној мрежи Икс.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик објавио је на Иксу да ће Регулаторна комисија за енергетику донијети рјешење којим ће се прилагодити одлуци Уставног суда о тарифама за обрачун електричне енергије и у оквиру тарифних група неће постојати подгрупе.

Премијер Вишковић је истакао да су представници Републике Српске брзо дјеловали након одлуке Уставног суда Републике Српске и донијелу одлуку како електрична енергија не би поскупила за грађане.

Поручио је да Влада Републике Српске неће дозволити да цијена струје буде повећана и да ће искористити све механизме да остане најјефтинија у региону, као и до сада.