latinica  ћирилица
04/03/2024 |  14:33 ⇒ 14:37 | Аутор: ТАНЈУГ

Владимиру Кецмановићу притвор продужен за још 60 дана

Виши суд у Београду продужио је данас притвор за јос до 60 дана Владимиру Кецмановицу, оцу дечака који је 3. маја прошле године у Основној школи "Владислав Рибникар" убио девет вршњака и чувара школе.
Виши суд у Београду (Фото: Танјуг/Сава Радовановић) -
Виши суд у Београду (Фото: Танјуг/Сава Радовановић)

Притвор је Владимиру Кецмановицу продужен због сумње да би у случају боравка на слободи у кратком временском периоду поновио кривично дјело, као и с обзиром на то да се основано сумња да је извршио кривично дјело за које је прописана казна затвора више од десет година, а начин извршења и тежина посљедица кривичног дјела довели су до узнемирења јавности које може да угрози несметано и правично вођење кривичног поступка, саопштено је из тог суда.

Владимиру Кецмановићу је оптужницом на терет стављено тешко кривично дјело против опште сигурности, док је мајци дјечака Миљани Кецмановић на терет стављено извршење кривичног дјела недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

У овом поступку суђење је почело, али је судија одлучио да на пријдлог Вишег јавног тужилаштва у Београду оно буде затворено за јавност.