latinica  ћирилица
04/03/2024 |  15:29 ⇒ 17:31 | Аутор: РТРС

Егић посјетио породицу Штековић: Помоћи сваком угроженом борцу (ВИДЕО)

Министарство рада и борачко- инвалидске заштите Републике Српске помоћи ће Зорану Штековићу из Шеварлија код Козарске Дубице, борцу прве категорије и ратном војном инвалиду да догради кућу. Четрнаесторо Штековића живи у скромним условима.
Егић посјетио породицу Штековић - Фото: Уступљена фотографија
Егић посјетио породицу ШтековићФото: Уступљена фотографија

- Захвалан сам својим саборцима из Козарске Дубице као и министру Егићу који су дошли да виде у каквим условима живи моја породица, каже Зоран Штековић из Шеварлија. То потврђује да они који су стварали Републику Српску нису заборављени - каже Штековић и додаје да је приоритет да се кућа среди.

Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Српске издвојиће пет хиљада марака, а Борачка организација из Козарске Дубице организује акцију прикупљања помоћи како би Штековићи живјели у бољим условима.

- Одлучили смо да један скромнији износ од пет хиљада КМ додијелимо да се реконструише постојећи објекат гдје људи живе. Наша намјера је да сваком угроженом борцу помогнемо онолико колико је то у нашим могућностима - истакао је министар Ефић.

Ненад Булић предсједник Борачке организације Козозарска Дубица наводи да су покренули акцију за рјешавање проширења стамбеног простора породици Штековић.

- Користим ову прилику , да се захвалим и министару Егићу и да му се захвалим на интересовању које је показао за ове борачке категорије - додао је Булић.

Зоран Штековић са супругом, четири сина и двије снахе као и шесторо унучади живе у недовршеној кући. Зоран се углавном бави пољопривредом, а синови су однедавно запослени.