latinica  ћирилица
04/03/2024 |  15:42 ⇒ 17:42 | Аутор: РТРС

Хуманитарна акција "Од Бањалуке с љубављу", позовите 1414 (ВИДЕО)

Од 1. марта покренута је хуманитарна акција "Од Бањалуке с љубављу" у оквиру које, хумани грађани и институције позивом на број 1414 могу донирати 1 КМ за изградњу куће за привремено и дугорочно збрињавање дјеце, младих и одраслих са сметњама у развоју.
"Од Бањалуке с љубављу", хуманитарна акција - Фото: РТРС
"Од Бањалуке с љубављу", хуманитарна акцијаФото: РТРС

Родитељи дјеце са потешкоћама у развоју кажу да би градњом куће, особе са потешкоћама у развоју имали љепшу и сигурнију будућност.

- "Имамо дневни центар који је само за пунољетне особе у нашем случају када је ријеч о особама са аутизмом који функционише на дневном нивоу, то значи до три сата послије подне радним данима. То је то, послије се сами морамо за апсолутно све сналазити. Ми без овога немамо апсолутно никакву сигурност шта ће бити са нашим дјететом када нас не буде - навела је Данијела Вишњић, мајка особе са потешкоћама у развоју.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић истакаоје да ће акција трајати до краја априла.

- На свим концертима, догађајима ми ћемо позивати људе, и на Дан града да позову овај број. Планирано је да ова акација заврши једном хуманитарном вечером, концертом и донаторскм вечером, која ће бити посљедњи дан априла, уз један велики концерт - додао је Станивуковић.