latinica  ћирилица
04/03/2024 |  18:59 | Аутор: Б92

Звезда подијелила награде – најбољи џудисти и фудбалери

Џудисткиња Марица Перишић и џудиста Немања Мајдов проглашени су данас за најбоље спортисте Спортског друштва Црвене звезде у прошлој години.
Црвена Звезда, рођендан (фото: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ nr) -
Црвена Звезда, рођендан (фото: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ nr)

Фудбалери Црвене звезде, који су прошле сезоне освојили "дуплу круну", изабрани су за најбољи клуб Спортског друштва.

Спортско друштво Црвена звезда прославило је данас 79. рођендан традиционалном свечаношћу на којој су проглашени најбољи колективи и појединци.

Ватерполо стручњак Александар Филиповић добио је награду за најбољег тренера СД Црвена звезда.

Картинг возач Давид Матлак проглашен је за најбољег пионира СД Црвена звезда, док је тенисерка Душица Поповски изабрана за најбољу пионирку "црвено-бијелих".

Пионири фудбалског клуба Црвена звезда су проглашени за најбољи пионирски клуб.

Најбољи кадети Црвене звезде су млади веслачи Милан Стевановић и Милан Цветковић, док је за најбољу кадеткињу проглашена млада одбојкашица Симона Матеска. Младе атлетичарке Звезде изабране су за најбољи женски кадетски клуб.

Кошаркаш Црвене звезде Никола Топић изабран је за најбољег јуниора Црвене звезде, док је рвачица Маша Перовић добила награду за најбољу јуниорку. Омладинци карате клуба изабрани су за најбољу јуниорску екипу.

Тренер младих веслача Игор Лончар добио је награду за најбољег тренера млађих категорија.

Фудбалер Црвене звезде Коста Недељковић изабран је за најбољег млађег сениора. Каратисткиња Емилија Антанасијевић проглашена је за најбољу млађу сениорку.

Институт за трансфузију крви добио је од СД Црвена звезда специјалну награду "црвено-бијело" срце, док је доктор Дарко Рајовић изабран за медијску личност године. Телеком Србија добио је награду за пословног партнера године.

Новоустановљено признање "Звездин драгоцени тренутак" припало је ватерполо клубу за преокрет у финалу и освајање Купа Србије у сезони 2022/2023.

Специјалну капитенску заставицу добили су женски шаховски, кошаркашки и ватерполо клуб. Специјалну награду добили су и мушки џудо и кошаркашки клуб.

Награде за животно дјело добили су бивши рукометаш Звезде Јовица Цветковић и некадашња кошаркашица Софија Пекић.

СД Црвена звезда је 2023. години освојило 25 пехара у сениорској конкуренцији и 20 у млађим категоријама. СД Црвена звезда, које је најтрофејније у Србији и региону, има 34 клуба.

"Црвено-бијели" су основани 4. марта 1945. године у Делиградској улици у Београду, на иницијативу групе студената коју су предводили Слободан Ћосић, Зоран Жујовић, Светозар Глигорић, Небојша Поповић и други.

Клубови СД Црвена звезда имају више од 800 трофеја, а спортисти "црвено-бијелих" су освојили више од 40 олимпијских медаља.

Највећи успјех остварили су фудбалери Црвене звезде, који су 1991. године освојили титулу првака Европе и свијета. Најбољи у Европи били су и атлетичари, ватерполисти, каратисти и кошаркашице.