latinica  ћирилица
04/03/2024 |  21:45 ⇒ 21:46 | Аутор: ТАНЈУГ

Брнабић: Србија одржала раст упркос кризама и тешким околностима у свијету

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је вечерас на Копаоник бизнис форуму да је Србија успјела да одржи раст упркос вишеструким кризама и изузетно тешким околностима у свијету.
Ана Брнабић (фото:TANJUG/ RADE PRELIĆ/ nr) -
Ана Брнабић (фото:TANJUG/ RADE PRELIĆ/ nr)

Она је истакла да постоји константан привредни раст Србије од 2019. године године, осим 2020. због пандемије када је пад био минималан од 0,9 одсто, па све до сада.

- Мислим да смо урадили добар посао. Жао ми је што су све ове кризе ишле годину за годину. Србија је могла још много брже, али какве су биле околности добро гурамо напријед. Оптимиста сам за будућност. Нема паузе у раду и већ смо представили нови план до 2027. године - Скок у будућност, који предвиђа амбициозне планове - навела је премијерка Србије.

Каже да је све то постигнуто захваљујући заједничком раду предсједника Републике, њеног кабинета и цијеле владе.

Она је рекла да је држава добро одговорила на кризе, пандемију, рат на истоку Европе и нови рат на Блиском истоку.

- Усложњавала се ситуација у свијету у изузетно тешким околностима смо на најбољи начин водили економију и политику Србије - нагласила је она.

Брнабићева је истакла је Србија у пандемији била једна од 10 земаља света којој је расла запосленост и земља која је била првак свијета у расту апсолутног броја запослених.

- Са изузетком те 2020, ми смо од 2012. имали стални раст страних директних инвестиција - навела је она.