latinica  ћирилица
05/03/2024 |  07:29 ⇒ 08:13 | Аутор: sputniknews.com

Огласио се Рубљов: Надам се промјени

Руски тенисер Андреј Рубљов огласио се послије одлуке АТП да му не одузме бодове и новчану награду послије једне расправе са судијом.
Андреј Рубљов (Фото: EPA-EFE/ALI HAIDER) -
Андреј Рубљов (Фото: EPA-EFE/ALI HAIDER)

Такође, нагласио је да се нада одређеним промјенама у правилима.

Након меча, Рубљов је уложио жалбу на одлуку да му се одузму бодови и новчана награда за турнир, што је АТП прихватио и казнио руског играча са 36.400 долара, задржавајћи бодове за рангирање које је освојио.

- Желим да се захвалим АТП комисији што је прихватила моју жалбу и промијенила првобитну одлуку да ме дисквалификују из полуфинала у Дубаију и одузме бодове за рангирање и новчану награду коју сам зарадио прошле недјеље - почео је излагање Рубљов.

Рубљову је првобитно одузет сав новац, али и бодови које је зарадио до тог тренутка на турниру, да би АТП након жалбе тенисера потврдио да је одлука оповргнута.

- Надам се да ће у будућности АТП детаљније проучити ово правило и унијети измјене у њега тако да службена лица не могу да одреде исход меча без јасних доказа и без давања могућности играчу да погледа видео репризу. Иако сам разочаран што нисам успио да завршим полуфинални меч у Дубаију, захвалан сам за сву подршку коју сте ми пружили у посљедња два дана, добио сам много порука. Хвала свима који су ме подржавали, обећавам да ћу научити из овога и покушати да постанем бољи као играч и као особа - констатовао је Рубљов.