latinica  ћирилица
05/03/2024 |  08:04 ⇒ 08:06 | Аутор: СРНА

Мјестимично влажни коловози, повећана опасност од одрона

Саобраћај се у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по сувим и мјестимично влажним коловозима, а на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, повећана је опасност од одрона.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

Из Ауто-мото савеза Републике Српске истичу да је на путевима на којима се изводе радови саобраћај регулисан привременом сигнализацијом и возачима на свим путним правцима савјетују опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

Од сутра до 29. марта биће забрањено одвијање саобраћаја за сва возила на дијелу магистралног пута Добро Поље - Миљевина због радова у тунелу на том путу.

За то вријеме мјештани Калиновика ће користити регионални пут према Фочи Добро Поље - Јажићи и Јажићи - Јелашица - Миљевина, који је дијелом макадамски.

Остала путничка и теретна возила до 20 тона преусмјераваће се на магистралне путеве Фоча - Устиколина - Гребак - Загор - Делијаш - Трново и Фоча - Устипрача - Рогатица - Сарајево.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци - Устипрача саобраћај се одвија једном траком.

На мосту је забрањен саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 12 тона.

Због реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/ - Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Због бушачко-минерских радова, привремено је обустављен саобраћај на магистралном путу Сарајево - Фоча, дионица Трново - Миљевина у кањону ријеке Бистрице између 7.00 и 16.00 часова два пута по пет до седам минута.

Због радова на магистралном путу Рача - Бијељина у рејону Балатуна саобраћа се успорено, једном траком.

На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња, прилагођена стању и условима на путу.

Ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на коридору "Пет це" од моста Руданка, укључујући мост, до тунела Путниково брдо два, измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Руданка - Добој.

Због рехабилитације магистралног пута Градишка - Нова Топола - Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један - Нова Топола измијењен је режим у одвијању саобраћаја, а због изградње кружне раскрснице и на споју магистралних путева Градишка - Нова Топола и Чатрња - Градишка.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 30 тона на надвожњаку број 238 на дионици магистралног пута Клашнице два - Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

На Мосту краља Александра у општини Рудо забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на час.

На магистралном путу Градишка - Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина - Горња Вијака због активираних клизишта.

Због бушења и минирања на каменолому "Грапска-Костајница" у мјесту Костајница, град Добој, биће привремена обустава саобраћаја на дионици регионалног пута Добој - Модрича, у мјесту Костајница до 29. марта.

На регионалном путу Разбој – Руданка, на локацији превој Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 12 тона на регионалном путу граница Републике Српске/ФБиХ /Подкозара/ - Чајниче - граница Републике Српске/Црне Горе /Метаљка/.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље - Подновље, због оштећења коловоза.

На подручју ФБиХ у току су радови на улазу у Неум, на путу Столац - Неум, због чега је саобраћај обустављен и преусмјерен на обилазницу.

На дионици Кључ - Сански Мост због радова на мосту на улазу у Сански Мост, код Воденог парка, саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазницу.

У току су радови и на магистралним путевима Груде - Витина, Чевљановићи - Нишићи.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.