latinica  ћирилица
05/03/2024 |  11:09 ⇒ 18:55 | Аутор: РТРС

Одржана комеморација Драгану Мастикоси; Остаћемо му вјечно захвални (ВИДЕО)

У Оштрој Луци одржана је комеморација након смрти начелника општине Драгана Мастикосе, који је, након дуге и тешке болести, преминуо у 54. години. Остаћемо му вјечно захвални. Никад није одустао, увијек је тражио више и није се задовољавао оним што је постигао - истакао је предсједник Српске Милорад Додик.
Комеморација Драгану Мастикоси - Фото: РТРС
Комеморација Драгану МастикосиФото: РТРС

- Остаћемо му вјечно захвални. Никад није одустао, увијек је тражио више и није се задовољавао оним што је постигао - истакао је предсједник Српске Милорад Додик.

Драган Мастикоса у Одбрамбено-отаџбинском рату рањаван је три пута, а због храбрости одликован је медаљом мајора Милана Тепића. Његов саборац Александар Стојковић из Шесте санске бригаде истиче да није срео човјека као што је Драган Мастикоса.

- Таква одлучност, храброст и хладнокрвност, спемност у акцији. Захваљаујући његовој одлучности и хладнокрвности ја сам успијевао да савладам своје немали страх када би нам било густо - рекао је Стојковић.

Дјела Драгана Мастикосе остаће вјечно да говоре о њему, истакнуто је на комеморацији.

- Све вријеме мандата радио је у циљу привредног, културног, спортског, инфраструктурног и сваког другог развоја општине. О томе ће рећи и бројни пројекти који су започети и завршени - сматра Драган Ступар предсједник Скупштине општине Оштра Лука.

Фото: РТРС

Изгубили смо важног члана, једног од најбољих међу нама, рекао је Додик, оног који, није никада одустао.

- Увијек је тражио више, није се задовољавао са оним што је постигао - додао је Додик.

Предсједник Владе Радован Вишковић је у телеграму саучешћа истакао да је Мастикосин одлазак ненадокнадив губитак за све оне који су га познавали, за грађане Оштре Луке и за Српску. Саучешће је упутила и српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић. Иза Драгана Мастикосе остали су супруга и три кћерке.