latinica  ћирилица
05/03/2024 |  11:22 ⇒ 11:29 | Аутор: ТАНЈУГ

Пожар у близини погона Тесле, медији наводе да се сумња на еколошке активисте

У близини фабрике компаније Тесла у Берлину пожар је захватио електрични стуб, због чега је у том дијелу града дошло до нестанка струје, саопштила је данас полиција.
Тесла (Фото: EPA-EFE/FELIPE TRUEBA) -
Тесла (Фото: EPA-EFE/FELIPE TRUEBA)

Портпарол берлинске полиције одбио је да коментарише извјештаје њемачког листа БЗ, у коме је наведено да су пожар подметнули еколошки активисти.

Лист је такође навео да су позване јединице за уклањање бомби, након што су хитне службе пронашле натпис на коме је писало да је на лицу мјеста закопано оружје, јавља Ројтерс.

Полиција је саопштила да ватрогасна екипа ради на гашењу пожара на пољу у области југоисточно од њемачке престонице, додајући да се пожар није проширио на Теслин погон.

Компанија Тесла такође није коментарисала наводе листа БЗ да је произвођач елекртичних возила Груенхајде био приморан да привремено заустави операције.

Компанија бизнисмена Илона Маска, која произведе око 500.000 аутомобила годишње, наишла је на блокаду када су становници одбили приједлог за сјечу дрвећа ради ширења фабричког простора.

Амерички произвођач електричних возила намјерава да удвостручи капацитет на милион аутомобила годишње, чиме би, како наводи Ројтерс, Тесла постала доминантна на европском тржишту.