latinica  ћирилица
05/03/2024 |  12:13 ⇒ 18:49 | Аутор: РТРС

Озваничен почетак изградње нове трасе магистралног пута Гацко-Фоча (ФОТО/ВИДЕО)

Данас je озваничен почетак изградње нове трасе магистралног пута Гацко-Фоча, поддионица Тјентиште-Брод на Дрини и моста преко ријеке Дрине.
Озваничен почетак изградње нове трасе магистралног пута Гацко-Фоча - Фото: РТРС
Озваничен почетак изградње нове трасе магистралног пута Гацко-ФочаФото: РТРС

Предвиђена је изградња 11 километара дуге трасе, која се протеже долином ријеке Сутјеске, а радови би требали бити завршени у року од три године. Радове на овој дионици изводиће предузеће "Мркоњић путеви".

Премијер Вишковић истакао је да је ријеч о пројекту вриједном 36,6 милиона КМ, те да је ово саобраћајница која ће повезати Херцеговину са остатком Републике Српске.

- Поносан сам на то што се у мом мандату рјешава један од највећих инфраструктурних изазова у овом дијелу Српске - рекао је премијер Вишковић на Тјентишту гдје је озваничен почетак радова на изградњи нове трасе магистралног пута Гацко - Фоча, поддионица Тјентиште - Брод на Дрини.

Догађају је присуствовао ресорни министар Недељко Чубриловић и вршилац дужности директора Путева Републике Српске Милан Дакић.

Дакић је најавио је да ће ово предузеће у наредном периоду на подручју Херцеговине бити велики инвеститор када је ријеч о инфраструктурним пројектима.

- На овом подручју у протекле три године Путеви улажу значајна властита финансијска средства, као и Влада Српске. Ту су и средства у износу од 12 милиона КМ гдје групација Фортис ради дио пута од Фоче ка Шћепан Пољу. Преговарамо са том фирмом да заврши и два велика клизишта - рекао је Дакић.

Он је додао да пројекат реконструкције магистралног пута Фоча-Шћепан Поље бити настављен са кинеском компанијом ЦРБЦ са којима је прије неколико дана потписан меморандум.