latinica  ћирилица
05/03/2024 |  12:40 ⇒ 13:10 | Аутор: РТРС

Хоџић уложио жалбу на извршење казне затвора, Солак и Новалић још нису

Фикрет Хоџић који је осуђен у предмету "Респиратори" уложио је жалбу на рјешење о одбијању молбе за одгађање извршења казне затвора, док Фахрудин Солак и Фадил Новалић то још нису учинили.
Суд и Тужилаштво БиХ - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Суд и Тужилаштво БиХФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

- Осуђени Фикрет Хоџић је уложио жалбу на рјешење о одбијању молбе за одгађање извршења казне затвора, док осуђени Фахрудин Солак и Фадил Новалић још нису уложили жалбе на рјешења о одбијању молбе за одгађање извршења казне затвора - саопштено је из Суда БиХ.

Подсјећају да осуђено лице има право жалбе у року од три дана од дана пријема рјешења којим је одлучено о молби за одгађање извршења казне затвора и да жалба одгађа извршење казне.

- Након правоснажности рјешења, односно одлуке по жалби, Суд ће приликом доставе одлуке по жалби обавијестити осуђене када су дужни јавити се на издржавање казне затвора - наводи се у саопштењу.

Истичу да се потјерница за осуђеним лицем расписује тек након што то лице заприми правоснажну одлуку, у којој се наводи дан јављања у Завод, те ако се осуђени добровољно не јави на издржавање казне затвора и ако његово спровођење путем судске полиције буде неуспјешно.

- Дакле, тек тад су испуњени услови за расписивање потјернице за осуђеним - закључили су из Суда БиХ.