latinica  ћирилица
05/03/2024 |  13:09 ⇒ 16:06 | Аутор: РТРС

Пуцар: Очекујем да ће доћи до спајања поступка против Додика и Лукића (ВИДЕО)

Очекујем да ће на сутрашњем рочишту доћи до спајања поступка који се пред Судом БиХ води против предсједника Републике Српске Милорада Додика и в.д генералног директора Службеног гласника Милоша Лукића, рекао је за РТРС Лукићев адвокат Миљкан Пуцар.
Процес против Додика и Лукића - Фото: РТРС
Процес против Додика и ЛукићаФото: РТРС

- Ми смо захтјев послали након што се здравствено стање Лукића поправило, а то је било у врло кратком временском периоду. Суд још увијек није донио одлуку, иако је судија заказала рочиште исти дан када је заказан и предмет Додику - рекао је Пуцар.

Истакао је да Суд до сада није одговорио, јер се ради о процесном рјешењу и Суд има право да не одговори јер против тог рјешења не постоји право жалбе.

- Постоји само одлука Суда која може бити и усмена на рочишту. Све упућује на то да ће судија Сена Узуновић спојити ова два поступка - додао је Пуцар.

Подсјећано, Додику је на рочишту 5. фебруара прочитана оптужница, док је Лукићу прочитана 13. фебруара.

Лукићев предмет је од Додиковог 17. јануара раздвојио судија Суда БиХ Мирсад Стрика, који је водио овај процес прије него што је предмет додијељен судији Сени Узуновић.

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Додика и Лукића због непоштовања одлука Кристијана Шмита.

Суд БиХ раније је одлучио да суђење Лукићу буде настављено у сриједу, 6. марта, у исто вријеме када и предсједнику Додику.