latinica  ћирилица
05/03/2024 |  14:21 ⇒ 14:34 | Аутор: РТРС

Вулић: Српска доказала да је за европски пут, а Бербокова да покаже исти приступ према свим народима у БиХ (ВИДЕО)

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић рекла је за РТРС да је Република Српска доказала да је за европски пут, а да њемачка министарка спољних послова Аналена Бербок треба да покаже исти приступ према свим народима у БиХ.
Сања Вулић - Фото: Уступљена фотографија
Сања ВулићФото: Уступљена фотографија

- Оно што је било видно на данашњем састанку, јесте да је министарка Бербок острашћена и да је усмјерена према бошњачком народу - навела је Вулићева.

Истакла је да Српска уложила енергијуу заједно са партнерима да се испуне услови за наставак европског пута.

- Оно што јој није пријало јесте када сам је подсјетила на њену посјету прије двије године. И тада је она рекла како овдје постоји фактор дестабилизације и рекла је да је тај фактор предсједник Српске Милорад Додик. Ја сам је подсјетила да није дошло до дестабилизације и да смо Додик и сви ми из Српске урадили све на напретку према ЕУ. И то говори да њене информације нису тачне - навела је Вулићева.

Каже да ју је то наљутило Бербокову.

- И на моју констатацију да је Кристијан Шмит један од реметилачких факјотра и да нема легитимитет, она је рекла да нађемо двотрећинску већину и да мијењамо Устав - истакла је Вулићева.

Вулићева је нагласила да то показује да Бербокова нема елементарно знање о БиХ.