latinica  ћирилица
05/03/2024 |  15:39 | Аутор: РТРС

Ђокић са Петровићем и Ђукановићем о функционисању електроенергетских система

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић разговарао је данас у Бањалуци са в.д. генералног директора Електропривреде Републике Српске Луком Петровићем и предсједником Одбора директора Електропривреде Црне Горе Милутином Ђукановићем.
Ђокић са Петровићем и Ђукановићем - Фото: Уступљена фотографија
Ђокић са Петровићем и ЂукановићемФото: Уступљена фотографија

Размијењене су информације о функционисању електроенергетских система Републике Српске и Црне Горе са становишта подршке даљем развоју, а посебно у контексту кориштења слива ријеке Дрине и потенцијала акумулације Билећког језера, саопштено је из Министрства енергетике и рударства.

- Учесници састанка су размијенили и мишљења о позитивним ефектима развоја пројекта прозјумера (купац-произвођач), у чему је Црна Гора већ стекла врло значајно позитивно искуство, а Република Српска има намјеру да интензивно развија овај пројекат на свом простору током ове године - наводи се у саопштењу.

Констатовано је да су састанци овакве врсте од изузетног значаја и могу бити у функцији унапређења стања у енергетским секторима за које су надлежне електропривреде Српске и Црне Горе.