latinica  ћирилица
05/03/2024 |  16:00 ⇒ 19:53 | Аутор: Агенције

Ухапшено седам лица која су уговарала састанак са малољетницима (ВИДЕО)

Припадници МУП-а Србије ухапсили су у Београду, Нишу, Пироту и Лесковцу, у наставку акције "Армагедон", седам лица која су уговарала састанак са малољетним лицима ради сексуалног односа.
Полиција Србије (Фото: МУП Србије) -
Полиција Србије (Фото: МУП Србије)

Полиција је акцију спровела по налогу Посебног јавног тужилаштва за високотехнолошки криминал Вишег јавног тужилаштва у Београду, а ухапшени су лица чији су иницијали М.Н, Л.В, Р.С. и Д.Х. из Београда, М.М. из Пирота, Д.Ђ. из Лесковца и Б.В. из Ниша.

Ухапшени се сумњиче да су путем друштвених мрежа са својих и лажних налога ступали у комуникацију са малољетним лицима, слали фотографије и видео-записе порнографске садржине и прибавили садржаје настале експлоатацијом малољетног лица, као и да су уговарали састанак са малољетним лицима ради сексуалног односа.

Њима се на терет ставља више кривичних дјела, приказивање, прибављање и посједовање порнографског материјала и искоришћавање малољетног лица за порнографију, искоришћавање рачунарске мреже или комуникације другим техничким средствима за извршење кривичних дјела против полне слободе према малољетном лицу и полно узнемиравање, саопштио је МУП.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичне пријаве, бити приведени надлежном тужилаштву.