latinica  ћирилица
05/03/2024 |  16:02 ⇒ 18:54 | Аутор: РТРС

Бањалука: Веће плате радницима Центра за предшколско васпитање и образовање (ВИДЕО)

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић и директор Центра за предшколско васпитање и образовање Петра Јокановић потписали су данас у Бањалуци измјене колективног уговора, којима ће плате за све запослене у Центру бити повећане за 150 КМ.
Станивуковић-састанак (Фото: banjaluka.rs.ba) -
Станивуковић-састанак (Фото: banjaluka.rs.ba)

Ово је друго повећање плате за запослене у Центру у протеклих годину дана.

Овим измјенама планирано је још додатних десет одсто од укупног износа за васпитаче, који раде у вртићу "Марија Мажар", у групи у којој су смјештена дјеца са потешкоћама у развоју.

- Данас смо потписали измјене колективног уговора које значе да ће плата симболично од 8. марта бити додатно повећана за 150 КМ за сваког васпитача и сваког радника Центра. Прошлогодишње и ово данас су једина повећања у ових 17 година - рекао је Станивуковић, додајући да је сигуран да ће и радници Центра бити задовољни овим измјена колективног уговора.

Јокановић је рекао да је након повећања плата од по 100 КМ, сада измјенама уговора планирано додатно повећање од 150 КМ.

- Такође, прецизирали смо у уговору да ће доћи до повећања плата за још десет одсто васпитачима који раде у групи "Марија Мажар", а остале захтјеве ћемо договарати у наредном периоду - рекао је Јокановић.