latinica  ћирилица
05/03/2024 |  17:34 ⇒ 17:35 | Аутор: СРНА

Гогановић: Нема разлога за забринутост због повећаног присуства ЕУФОР-а

Замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић изјавио је да нема разлога за забринутост због појачаног присуства ЕУФОР-а наредних дана у БиХ, јер је ријеч о редовним активностима.
Александар Гогановић - Фото: СРНА
Александар ГогановићФото: СРНА

Он је навео да је ЕУФОР обавијестио грађане о планираној мобилности у БиХ коју ће спровести у оквиру редовне обуке, како би одржао висок ниво спремности и ефикасности.

- Нетачне су поједине конструкције да је ријеч о ванредним активностима усљед повећаног степена ризика безбједности - нагласио је Гогановић.

Гогановић је истакао да је ЕУФОР поуздан партнер БиХ у очувању мира и стабилности, те су њихова присутност и ангажман од виталног значаја за очување укупне безбједности.

- Грађани немају разлога за забринутост, будући да све активности које ЕУФОР реализује на терену, ради на веома професионалан и непристрасан начин - додао је Гогановић.

Из ЕУФОР-а је раније саопштио да би у наредним данима грађани могли примијетити интензивније кретање возила ових снага на улицама широм БиХ, те да су те активности у вези са повратком румунских резервних снага из БиХ у Румунију.