latinica  ћирилица
05/03/2024 |  18:19 ⇒ 20:43 | Аутор: РТРС

Источно Сарајево увијек може да рачуна на подршку републичких институција (ВИДЕО)

У Источном Сарајеву одржан је састанак предсједника Републике Српске Милорада Додика са градоначелником овог града Љубишом Ћосићем и начелницима општина из састава града.
Састанак у Источном Сарајеву - Фото: РТРС
Састанак у Источном СарајевуФото: РТРС

Састанку су присуствовали предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, министри финансија Зора Видовић, управе и локалне самоуправе Сенка Јујић и за научнотехнолошки развој и високо образовање Жељко Будимир, те начелници општина Источно Ново Сарајево Јован Катић, Источне Илиџе Маринко Божовић, Пала Бошко Југовић, Трнова Драгомир Гаговић, Сокоца Милован Бјелица и Источни Стари Град Бојо Гашановић.

Додик је након састанка рекао да су у посљедњих 10 до 15 година ријешени сви капитални проблеми у Источном Сарајеву и да град данас има све ријешене проблеме који су некада били егзистенцијално важни за функционисање града.

- Сада смо у новој фази да видимо како побољшати како би овдје живот био функционалнији, бољи, сигурнији. Инфраструктурни пројекти увијек изазивају пажњу у нашем дијалогу, разговарали смо о свим пројектима, маркирали и рекли како их можемо рјешавати - навео је Додик.

Додик је рекао да се мора уложити напор да се обезбиједи додатна стабилност и безбједност за све грађане.

- Морам да одам признање нашој полицији која је радила и стабилизовала додатно ситуацију, али морамо бити и даље опрезни - рекао је он.

Додик је истакао да Република Српска може да изнесе политичке притиске и нема потребе да редефинише своје стратешке циљеве.

- Република Српска је стабилна, може да изнесе политичке притиске. Република Српска зна шта хоће и нема потребе да редефинише своје стратешке циљеве и на политичком, безбједносном и било којем плану - рекао је Додик.

Вишковић је рекао да је Влада на располагању граду и општинама у саставу Источног Сарајева за рјешавање свих питања, додајући да су сви велики инфраструктурни пројекти на подручју овог града у завршној фази.

- Само од 1. јануара 2019. године је уложено 250 милиона КМ, а укупно 436,6 КМ - рекао је Вишковић.

Ћосић је рекао да је Источно Сарајево град у који се много инвестира.

- Влада је показала и показује своју опедијељеност за улагање у овај град. Овај састанак је само увертира - рекао је Ћосић.

Бјелица је рекао да се до сада показало да општина Соколац увијек може да рачуна на подршку републичких институција.