latinica  ћирилица
05/03/2024 |  18:25 ⇒ 22:35 | Аутор: РТРС

Додик: Преговарачки статус готова ствар, Бербокова скупља поене (ВИДЕО)

Мислим да је све завршено око преговарачког статуса БиХ и да је, имајући у виду моје контакте и разговоре, то готова ствар, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.
Милорад Додик - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Додик је рекао да је њемачка министарка иностраних послова Аналена Бербок дошла са предубјеђењем у БиХ и да преузме заслуге које јој не припадају како би "узела неке поене" јер је њена политика у Њемачкој промашена.

- Одмах је напала Републику Српску говорећи да је дошла да се бори за владавину права. Којег права? Доводите нам Кристијана Шмита који немљ никава права овдје и говорите да сте добронамјерни. Нисте добронамјерни - истакао је Додик.

Он је поручио да да су добродошли сви који имају само добре намјере.

Када је ријеч о закону о сукобу интереса, Додик је рекао да је предвиђено да овај закон третира сукоб интереса само на заједничком, али не на осталим нивоима власти и да се ради на његовом усавршавању.

Додик је навео да овај закон не дотиче ниже нивое власти и да судови и тужилаштва БиХ не могу да се баве питањима нижих нивоа власти јер се тако деградира правосуђе на ентитетском и кантоналном нивоу и у Брчко дистрикту.

Он је рекао да има покушаја да се кроз чланове закона провуку управо ствари које би касније требало да служе као много пута до сада што се могло видјети.