latinica  ћирилица
05/03/2024 |  20:49 ⇒ 20:50 | Аутор: СРНА

Букејловић: Пронаћи компромис у вези са захтјевима радника у штрајку

Министар правде Републике Српске Милош Букејловић изјавио је да ово министарство има разумијевања за запослене у правосудним институцијама и да се мора наћи компромис у вези са захтјевима радника који су у штрајку.
Милош Букејловић - Фото: Уступљена фотографија
Милош БукејловићФото: Уступљена фотографија

Букејловић је истакао да је било више разговора са синдикалном организацијом и да се ставови још приближавају, наводећи да тренутно нису у могућности да изнађу новчана средства да би испунили њихове захтјеве.

Он је појаснио да је у одлуци Синдиката о ступању у штрајк наведена захтјев да се усклади повећање плата, те напоменуо да су у питању два одвојена закона и да су једним регулисане плате носилаца правосудних функција, а другим запослених у институцијама правосуђа, односно администрацији.

Букејловић је рекао да је плата носилаца правосудних функција и уставна категорија која каже да се њихова стечена права и накнаде не могу умањивати, односно мијењати, а та иста плата расте процентуално зависно од раста просјечне плате у претходној години.

- Тако да се на тај начин десила та диспропорција, али прије свега то је била уставна категорија у односу на носиоце правосудних функција - појаснио је Букејловић за АТВ.

Он каже да је процентуално носиоцима правосудних функција плата порасла 11,9 одсто за ову годину, док за лица запослена у администрацији није било повећања.

Министар је нагласио да ниједан штрајк не би смио угрозити функционисање институција, као и да је његова сврха да радници изразе незадовољство што је законско право, напоменувши да је министарство донијело рјешење о минимуму процеса рада да физичка и правна лица не би трпјела штету.

Запослени у правосудним институцијама Републике Српске, у којима Синдикат правосуђа има синдикалне организације, не рачунајући судије и тужиоце, ступили су 28. фебруара у штрајк, захтијевајући, између осталог, да се, како кажу, престане дискриминацијом при исплати регреса, топлог оброка и накнада по основу радног стажа.