latinica  ћирилица
06/03/2024 |  15:20 ⇒ 19:59 | Аутор: РТРС

Вишковић: Суђење предсједнику Српске прелази у сатиру (ВИДЕО)

Суђење предсједнику Српске превазилази политички процес и полако почиње да личи на сатиру, рекао је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, након рочишта предсједнику Српске Милораду Додику и в.д. директору Службеног гласника Милошу Лукићу.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

- Често у јавности се поставља питање зашто званичници Српске долазе на само суђење, свима треба да буде јасно да је у питању најважнија институција Српске. Ово што гледамо данас је као да се враћамо стотинама година уназад - истакао је Вишковић.

Како он додаје, питања се требају постављати адвокатима који овдје данас стоје, са богатом праксом иза себе, односно треба их питати да су у својој каријери имали сличан случај.

- Ово превазилази политички процес, ово полако почиње да буде сатира. БиХ оваква каква је, не заслужује и не треба да добије ЕУ статус, све док се не ријеши питње страних судија, као странаца који сматрају да овдје могу да буду главни - истакао је Вишковић.

Он је напоменуо да овакве ситуације постоје само у БиХ.

- Све ће ово једног дана да буде иза нас, ја сам сигуран да колико год се судија Сена Узуновић трудила да добије златни љиљан, можда би га могла добити када би изрекла неку своју "пресуду" предсједнику Српске, која је изгледа већ негдје написана у страној амбасади - напоменуо је Вишковић

Вишковић је поновио да се ради се монтираном процесу, те поручио Тужилаштву БиХ, да прекину овај "циркус", да се врате дешавањима око којих се треба договорати, напомињући да ће институције Српске наставити да штите предсједника Републике.