latinica  ћирилица
08/03/2024 |  16:40 ⇒ 20:23 | Аутор: РТРС

У нову зграду Тужилаштва у Бијељини уложен 1,3 милион евра (ВИДЕО)

У Бијељини је свечано отоврена зграда Окружног јавног тужилаштва за чију је изградњу Европска унија обезбиједила више од 1,3 милиона евра бесповратних средстава, док је Влада Републике Српске издвојила средства за потребне дозволе и опремање.
Окружно јавно тужилаштво у Бијељини - Фото: РТРС
Окружно јавно тужилаштво у БијељиниФото: РТРС

Зграда Окружног јавног тужилаштва у Бијељини једна је од 32 објекта судова и тужилаштава у 17 градова широм БиХ чију је изградњу или обнову финансирала ЕУ с циљем повећања ефикасности правосуђа и обезбјеђења адекватних услуга грађанима БиХ.

Шеф Делегације ЕУ у БиХ Јохан Сатлер рекао је да нови објекат пружа сјајне услове за рад 55 запослених у овој служби.

- Задовољство нам је да је ЕУ осигурала 1,3 милиона евра за изградњу овог објекта. Такође, ЕУ је у протеклих 10 до 15 година осигурала више од 50 милиона евра за изградњу објеката правосудних институција - рекао је Сатлер.

Министар правде Републике Српске Милош Букејловић очекује велику одговорност, ефикасност и још боље резултате од овог тужилаштва.

- На симболичан начин, прије 20 година основано је Окружно јавно тужилаштво у Бијељини и данас имамо прилику да се уселимо у нови објекат, са великим амбицијама, али и са великом одговорношћу коју носи један овакав пројекат, да будемо још ефикаснији и да добијемо још боље резултате од овог тужилаштва - рекао је Букејловић.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран рекао да је Окружно јавно тужилаштво у Бијељини примјер да се добром сарадњом МУП-а и правосудних институција, могу остварити најбољи резултати.

Он је нагласио да су добри услови за рад Тужилаштва гаранција успјешне сарадње те правосудне институције са МУП-ом у борби против криминалитета.