latinica  ћирилица
10/03/2024 |  09:17 ⇒ 12:21 | Аутор: РТРС

Додик: Република Српска - светиња и највећи успјех српског народа

Република Српска је највећи успјех српског народа у посљедњих 40 година, рекао је предсједник Српске Милорад Додик.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Највећи дио њене историје она за мене гласа да је водим. То је зато што људи знају да сам спреман да трпим и санкције, и притиске, и приjетње и да никада и ни по коју цијену нећу одустати од светиње српског националног интереса - наше Републике Српске - поручио је Додик у објави на Иксу.

Критиковао је опозицију.

- Неке ствари се просто никада не мијењају. Сунце излази на истоку, Земља се окреће око Сунца, губитници из опозиције мрзе мене и све што радим. И можда се некада десе чуда, Борац освоји Лигу шампиона, БиХ побиједи на Евровизији, али њихова мржња остаће трајна - рекао је Додик.

Истакао је да мрзити Милорада Додика није политика.

- То је одраз фрустрације чињеницом да вас побjеђујем толико дуго. Даме и господо из опозиције, ниједним законом који СНСД усвоји Република Српска не слаби, него јача. Да није тако, не би било тако гласно ваше ћутање када Шмит насрће на нас и мене лично или срамотни ваши захтјеви и очекивања од странаца да вас доведу на власт када то већ неће српски народ на изборима - навео је Додик.

Посљедњи мотив за изливе мржње и демонстрацију незнања је усвајање Закона о спречавању сукоба интереса у институцијама БиХ.

- Морам признати, успјели су успоставити јасну диспропорцију - што је њихова мржња већа, број освојених гласова је мањи. Како и гдје ови несрећници у њему виде пренос надлежности, Бог ће га знати. За мене као политичара је добра околност кад имам опозицију какву имам. Међусобно посвађана и без икаквог плана и програма, осим мржње према мени, не представља никакав изазов у политичкој арени - навео је Додик.

Каже да многи политичари који не мисле о свом народу и немају визију даљу од мандата били би задовољни због тога.

- Овако, дијелим разочарaње великог броја Срба у Републици Српској због тога на шта нам личи опозиција - закључио је Додик.