latinica  ћирилица
10/03/2024 |  15:05 ⇒ 19:13 | Аутор: РТРС

Стевандић: Нова резолуција о Сребреници усмјерена на дестабилизацију БиХ (ВИДЕО)

Покушај Бошњака да у Савјет безбједности УН прогурају нову резолуцију о Сребреници може само допринијети дестабилизацији БиХ, рекао је предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

Стевандић је додао да од тога ни Бошњаци неће имати никакве користи, као и да се враћају старим методама и спиновима, користећи то као жетон у будућој сатанизацији Срба.

- Они виде да истиче вријеме тој политици коју су спроводилили посљедње три или четири године, а да нису постигли озбиљне ефекте против Српске - истакао је Стевандић, додавши да је расположење народа у Српској такво да би, уколико буде још притисака, дошло до дисолуције БиХ.

Стевандић је додао, да ако је једина политика бошњачког народа да прави спинове око Сребренице и да на основу таргетирања Срба преко Сребренице даље усложњава односе у БиХ, то сигурно лоше утицати на будућност БиХ.

- Мишљење о томе у Српској и у великом дијелу свијета гдје Српска допире се сигурно неће промијенити. Као што знате вета на ту, као и на друге теме, као што је покушај да се од Срба направи геноцидни народ, већ постоје -истакао је Стевандић.

"Вечерње новости" су дошле до сазнања да бошњачки дио мисије БиХ при УН самостално, без одлуке Предсједништа БиХ, ради на новој резолуцији о Сребреници која би требало да буде представљена на сједници Генералне скупштине УН у априлу.