latinica  ћирилица
11/03/2024 |  15:27 ⇒ 19:32 | Аутор: РТРС

Додик: Прича о новој резолуцији о Сребреници покушај Бошњака да поново понижавају све жртве

Прича о новој резолуцији о Сребреници је покушај Бошњака да се додворе свом гласачком тијелу пред изборе и тако поново понижавају све жртве. У свему покушавају да буду као предсједник СДА Бакир Изетбеговиић. Јасно је да нису у стању да истрпе приговоре СДА и зато раде ово што раде, иако знају да им не може проћи, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.
Милорад Додик - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад ДодикФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Додик наводи да самостално иступање показује да користе сваку прилику да наштете Српској и свако мјесто да говоре против Срба и да не желе да граде заједничку будућност.

- Републику Српску боли сваки дан, а посебно данас, када се обиљежава Дан сјећања на убијену и страдалу дјецу Српског Сарајева, да починиоце никада није стигла правда. Неко је убио 121 дијете и то никада не смије бити заборављено - поручио је Додик на свом налогу Икс.

Предсједник Српске истиче да данас и сваки дан морамо говорити о њиховом страдању и о свим изгубљеним невиним животима.

- Пуцали су на нашу дјецу, убијали су нашу дјецу и на овај дан и на многе друге дане, а сада неко жели да испише нову историју као да се то никада није ни догодило и да су само они жртве. За свјетску јавност и поједине званичнике Запада српске жртве не постоје и нико не говори о њима. Намећу нам лажне наративе како би Срби били представљени као злочинци које треба кажњавати и уништити - наводи Додик.

Наша болна историја, пуна жртава и пуна бола који никада неће нестати, научила нас је да морамо да се боримо и чувамо своје, како се никада овакве ствари не би десиле.

- Никада нећу моћи да схватим како неко може пуцати на невино дијете и како се неко може правити да се то није десило - само зато што је то српско дијете. Ту реалност и данас живимо - поручио је предсједник Српске.

Додик истиче да су многе породице напустиле су своја огњишта у Сарајеву јер тамо није било живота за њих.

- Само грађани Српског Сарајева који су ту нашли свој дом знају шта су тамо све преживјели. Поштујем те људе, њихову снагу, њихову одлучност да наставе да живе и граде свој живот испочетка. Та српска снага створила је и Републику Српску и наша окупљеност чини нас још јачим и снажнијим колико год нас ко нападао и радио против нас - рекао је Додик.

Додао је да се никада неће заборавити ниједна жртва, ниједан злочин који се догодио.

- Наша обавеза је да говоримо и да упознамо нове генерације са болном историјом и страдањима нашег народа - закључио је Додик.