latinica  ћирилица
13/03/2024 |  16:00 ⇒ 16:01 | Аутор: РТРС

БОРС осудио двоструке аршине Суда БиХ

Борачка организација Републике Српске осудила је одлуку Суда БиХ којом је потврђена оптужница против 11 лица српске националности због наводног злочина против човјечности почињеног у Зворнику 1992. године, као и двоструке аршине овог суда.
БОРС - Фото: РТРС
БОРСФото: РТРС

- Више пута је доказано, а овај пут још једном потврђено, да су Срби мета овог суда, да се подижу оптужнице да им се суди и пресуђује на најбржи могући начин, а кад се ради о српским жртвама починиоци злочина увијек измичу правди - саопштено је из Борачке организације Републике Српске.

У саопштењу је наведено да је најновији примјер случај Алмира Бегановића који данас мирно живи у САД и очигледно неће бити изведен пред лице правде, без обзира на захтјеве и инсистирање, како би одговорао за оптужбе да је учествовао у бруталном убиству Ненада Ранкића у Подрињу.

Из Борачке организације Републике Српске су подсјетили да се у предмету за Зворник суди Србима који су раније доказали невиност или се поново суди онима који су раније пресуђивани, нагласивши да осуда и суђења против Срба никад довољно.

- Питамо се докле овако и гдје је крај овој неправди? Позивамо све институције Републике Српске да помогну онима који су стварали Републику Српску да докажу невиност у овом и осталим случајевима - наводи се у саопштењу.