latinica  ћирилица
14/03/2024 |  10:52 ⇒ 13:25 | Аутор: РТРС

Станковић: Санкције званичницима континуирани притисак на Републику Српску (ВИДЕО)

Санкције које су јуче добили званичници Републике Српске представљају континуирани притисак на Републику Српску, рекао је Драган Станковић, директор Управе за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске.
Драган Станквић - Фото: РТРС
Драган СтанквићФото: РТРС

- Можемо очекивати да сви грађани Републике Српске добију санкције чак и грађани који су дошли на прославу Дана Републике Српске.  Дан Републике Српске био је величанствен. Најбоље до сада организован. Сљедеће године ћемо и ми испред наше институције бити учесници ешалона и даћемо подршку за оганизацију тог дана - рекао је Станковић.

Навео је да санкције које су уведене нису ништа ново и да ће се и у будућности наставити.

Подсјетимо, амерички Стејт Департмент прошле године донио одлуку којом је на црну листу ставио Драгана Станковића, директора Управе за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске због наводног "ометања или пријетње имплементацији Дејтона".

У образложењу одлуке америчка администрација наводи да је Станковић као вршилац дужности директора, а касније и директора Управе за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске водио агенцију одговорну за Закон о непокретној имовини те да је наводно директно довео у питање уставни поредак БиХ, који подрива Дејтонски мировни споразум.