latinica  ћирилица
14/03/2024 |  11:16 ⇒ 13:40 | Аутор: РТРС

Вучковић: Нема већих материјалних оштећења проузрокованих земљотресом; Службе на терену (ФОТО/ВИДЕО)

У раним јутарњим часовима, одржан је састанак кризног штаба, на позив начелника општине Гацко, потом су све релевантне службе изашле на терен и обишле подручје које је највише било изложено подрхтравању тла, рекао је за РТРС старјешина Ватрогасне јединице Гацко Алекса Вучковић.
Одрон стијене у Гацку - Фото: РТРС
Одрон стијене у ГацкуФото: РТРС

- Оно што смо затекли биле су мање материјалне штете, имамо у на једној подручној Основној школи мања оштећена, одрон стијене, која се на срећу зауставила код стамбеног објекта гдје живи породица, то је нешто то је значајније - истакао је Вучковић.

Он је додао, да су на терену, те да се ситуација помно прати, као и да до сада није било дојава о знатнијим оштећењима.

- Имамо и мања оштећења гдје је оперативни дио ватрогасно-спасилачке јединце. На улазу у град има стара зграда, која се већ годинама урушава, а земљотрес је проузроковао оштећења, која ће се морати санирати - закључио је Вучковић.

Према ријечима начелника општине Билећа, Веселина Вујовића, који је говорио за Радио Републике Српске, земљотрес се јако осјетио у 4.07 минута, али и тридесетак мањих земљотреса након тога.

Подсјећамо, осим што је станивноштво узнемирено, за сада није пријављена већа материјална штета на објектима након серије земљотреса који су јутрос уздрмали БиХ, Хрватску и Црну Гору.