latinica  ћирилица
14/03/2024 |  13:59 ⇒ 20:33 | Аутор: СРНА

У петак сунчано, послије подне наоблачење

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује претежно сунчано вријеме, а крајем дана услиједиће наоблачење са запада.

Ујутро ће бити углавном сунчано уз пролазну облачност, понегдје уз ријеке и по котлинама очекује се магла, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха износиће од нула на југозападу до седам на сјевероистоку и југу, у вишим предјелима од минус два, а дневна од 13 на истоку до 20 на сјеверу и западу, у вишим предјелима од девет степени Целзијусових.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, промјенљивог смјера.

У Републици Српској и ФБиХ данас преовладава умјерено до претежно облачно вријеме. Сунчаније је било на југу, а по котлинама и уз ријечне токове било је магле, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Бјелашница минус три степена, Чемерно пет, Калиновик и Хан Пијесак шест, Соколац седам, Гацко осам, Кнежево и Сарајево 10, Дринић и Фоча 11, Рудо и Сребреница 12, Вишеград и Мркоњић Град 13, Бијељина, Билећа, Добој, Зворник и Рибник 15, Неум, Бањалука, Приједор и Србац 16, Нови Град, Требиње и Мостар 17 степени Целзијусових.