latinica  ћирилица
14/03/2024 |  15:49 ⇒ 15:51 | Аутор: РТРС

МУП Српске: Посјета полазника Високих студија безбедности и одбране Србије

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран и директор полиције Синиша Кострешевић били су данас домаћини полазницима 13. класе полазника Високих студија безбедности и одбране из Србије, који бораве у тродневној посјети Републици Српској и БиХ и њиховим институцијама.
Посјета полазника Високих студија безбедности и одбране Србије - Фото: Уступљена фотографија
Посјета полазника Високих студија безбедности и одбране СрбијеФото: Уступљена фотографија

Каран је полазнике 13. класе Високих студија безбедности и одбране упознао са безбједносним изазовима са којима се сусреће Република Српска и Министарство.

Овом приликом је посебно истакнуто мјесто, значај и улога МУП-а као гаранта безбједности Републике Српске и њених грађана, те да Република Српска и њене институције представљају фактор мира и стабилизације Републике Српске и БиX.

- На састанку је констатовано да МУП Републике Српске има добру сарадњу са Министарством одбране Србије, односно са Војном академијом у Београду, на којој се тренутно школује девет кадета МУП-а Српске, од којих је шест на студијском програму Копнена војска, а три на студијском програму Војно ваздухопловство - саопштио је МУП Српске.

У оквиру посјете Министарству унутрашњих послова, полазници Високих студија безбедности и одбране су посјетили Центар за обуку у Залужанима, гдје су обишли све капацитете са којима располаже овај Центар.

Међу слушаоцима 13. класе, су генерали и официри Министарства одбране и Војске Србије, представници Народне скупштине Републике Србије, представници министарстава и владиних институција, представници Оружаних снага БиХ, Министарства унутрашњих послова Републике Србије и Републике Српске и Безбедносно-информативне агенције.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске по други пут има свог представника на школовању на Високим студијама безбедности и одбране, а то је замјеник начелника Полицијске управе Источно Сарајево Игор Кушић, наводи се у саопштењу.