latinica  ћирилица
14/03/2024 |  15:54 ⇒ 15:55 | Аутор: РТРС

Успјешно извршен ваздушни медицински транспорт пацијента из Фоче у Бањалуку

Припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске успјешно су данас извршили још један хитан ваздушни медицински транспорт пацијента из Фоче у Бањалуку.
Хеликоптерски сервис - Фото: РТРС
Хеликоптерски сервисФото: РТРС

Ријеч је о 63-годишњем пацијенту Т.Ж, који је јуче хоспитализован у Универзитетској болници Фоча због бубрежне и респираторне слабости и сумње на аутоимуно обољење.

Због потребе за лијечењем у високоспецијализованој референтној установи, а на захтјев Болнице у Фочи, пацијент је данас транспортован у Универзитетски клинички центар /УКЦ/ Републике Српске у Бањалуци, у Клинику интензивне медицине за нехируршке гране.

Припадници Службе за ваздушни медицински транспорт на овај начин су још једном показали способност у обављању хитних медицинских транспорта. Од почетка године, закључно са данашњим даном, обавили су укупно 12 ваздушних медицинских транспорта.

Посвећеност ваздухопловно-техничког особља Хеликоптерског сервиса Српске се видјела и у претходној години, када су заједно с љекарима и техничарима УКЦ-а успјешно обавили чак 72 ваздушна медицинска транспорта.

Директор Хеликоптерског сервиса Бобан Кустурић рекао је за Срну да ће Хеликоптерски сервис и медицинско-техничко особље УКЦ-а и даље предано и професионално наставити са извођењем операција ваздушног медицинског транспорта обезбјеђујући грађанима Републике Српске најбољу медицинску услугу и најбржи транспорт у региону, одлучни да својим радом и доприносом унапређују здравствени систем Српске.