latinica  ћирилица
15/03/2024 |  11:55 ⇒ 14:31 | Аутор: РТРС

Због пријетњи терористичким нападом ухапшен малољетник у Требињу; Приликом претреса пронађене шеме (ФОТО/ВИДЕО)

Малољетник из Билеће ухапшен је због планирања терористичког напада на једној од средњих школа у Требињу. Доведен је у Републичко тужилаштво гдје ће у присуству родитеља и стручних особа бити испитан, након чега ће бити одлучено о даљим мјерама против њега.
Ученици - Фото: РТРС
УченициФото: РТРС

Након што су информације процуриле у јавност, узнемириле су родитеље па велики број ученика јутрос није дошао у школу нити у вртиће. У полицији кажу да су брзим и ефикасним радом открили малољетника, те да је безбједносна ситуација под контролом.

Ухапшен је малољетник из Билеће који не похађа наставу у Требињу. Он је у видеу на друштвеној мрежи Тик-Ток најавио терористички напад на требињску школу, речено је у ПУ Требиње.

- Ухапшено је малољетно лице из Билеће које је починило кривично дјело тероризам у покушају. Истражене радње довеле су нас до лица из Билеће - истакао је Синиша Лакета, начелник ПУ Требиње.

Полиција је приликом хапшења и претреса код малољетног лица пронашла материјал који доказује да је имао план.

- Приликом претреса пронашли смо шему и предмете који указују на терористички напад. Лице смо лишили слободе и предали Тужилаштву - наводи Лакета.

Информације које су од синоћ кружиле на друштвеним мрежама у Требињу, узнемириле су јавност. Многи родитељи, уплашени због свега, нису дјецу послали у школу, али ни у вртиће.

Надлежни у школама кажу да није добро насједати на непровјерене информације. Мора, кажу, да се зна поступак у оваквим случајевима.

- Говори о томе како требамо реаговати у оваквим ситуацијама, коме се и како обратити, да не би било панике без разлога - наводи предсједник Актива директора регије Херцеговине Милорад Надажниг.

Ово је још једна потврда да је неопходан појачан родитељски надзор над активностима њихове дјеце на интернету и друштвеним мрежама.

Посљедице могу бити катастрофалне.